Грюнендал

Белгийската овчарка Groenendael K9 послушание и порода в резюме: 

Това куче е изключително интелигентно, много трудолюбиво и защитнически интинкти. Те се използват широко от полицията, както и като кучета за охрана, която е тяхна основна дейност и днес. Те могат също да бъдат лоялни семейни членове и имат огромна нужда от човешка компания. 

Могат да толерират децата в семейството, ако са отгледани заедно. Все пак това е работно куче,в което са запазени всичките му първични инстинкти . 

Groenendaels не се чувстват добре  в колиба за куче и изобщо не им харесват другите домашни любимци в домакинството. Обучението и социализирането от ранна възраст е изключително важно за да се получи хармония . Всеки собственик на това куче трябва да бъде компетентен треньор с пълно разбиране към изискванията за тази порода.  По тази причина белгийската овчарка не е подходяща за стопанин новак. 

Понякога може да са прекалено агресивни или прекалено срамежливи и се нуждаят от  собственик, който разбира повече от   основните методи на обучение. 

Това е много трудна порода, и  не е подходящо за отглеждане в апартамент . В идеалния случай кучето се нуждае от  собственик, който има желание да участва в  кучешки  спорт.

 




{START_COUNTER}