The Groenendael

Белгийската овчарка

Произход: Белгия 

Цел на породата: Herding. Полиция и военни кучета. 

Разъвдник Клуб кучешка група: пастирско 

Височина: кучката 56-61см. Куче 61-66см. 

Тегло: кучката 20-25кг. Куче 25-30кг. 

Живот: 12-13 години 
Потребности: The Groenendael са истински работни кучета, които се нуждаят от  активен външен  живот.  Това куче е необходимо да бъде психически и физически тренирано и има огромно желание да работи. Това може да бъде под формата на участия или дори просто изучаването на нови трикове и команди. Да се откаже на Groenendael достатъчно упражнения ще доведе до деструктивни и  поведенчески Проблеми. Това е много  енергично куче с почти неизчерпаем дух.

Хранене: The Groenendael се нуждае от добре балансирана диета. Придържат към препоръчителните количества, за да се избегне затлъстяването. Работните кучета имат нужда от диета, която е богата на протеини. 

Болести: Това куче обикновено е стабилно и здраво. Някои от тях могат да бъдат склонни към епилепсия, тазобедрена  дисплазия и кожни и очни проблеми. Само покупката на кученца от реномирани животновъди,които тестват  за получаване на здрави кучета, може да ви предпази от вродените заболявания на кутретата.

Физическо Описание: Това са   гъвкави, твърди,  кучета.  Главата е с фин череп и планка, приблизително равна на дължината. Очите са с леко бадемовидна форма,  в тъмно кафяв цвят . Те имат силни челюсти и ножицовидна захапка. 

  Козината  около врата образува грива  особено  при мъжките.





{START_COUNTER}